Referat: Mariestad BoIS HC - IF Mölndal Hockey

Mariestad BoIS HC- If Mölndal Hockey

Med en lättare träning i benen från Onsdag sätter vi oss på bussen och beger oss till Mariestad. Vi har tappat ytterligare en spelare som inte följer med och ställer upp med 3 fulla femmor och en extra forward.

Period 1

Matchbilden idag är väldigt snarlik den första match vi spelar i Mariestad och målen görs vid samma tider som då. I första bytet, efter 27 sekunder gör Mariestad 1-0 och vi får oss en rejäl kalldusch. Snabbt därpå, 02:26 får Marius Angelin en passning av Finn Ernsjöö och sätter fart på högerkanten. Samuel Bexell driver hårt mot kassen och efter ett skott och en retur slår Samuel Bexell in 1-1. Oerhört skönt. Sedan slappnar vi av och släpper flertalet frilägen men Olle gör några fantastiska räddningar. 17:32 in gör Mariestad 2-1 men vi studsar snabbt tillbaka och kvitterar av Gabriel Käll efter kamp framför kassen, tiden är 18:30. Assisterad av Simon Hagert och William Nilsson.

Period 2

Denna period är ingen som vi tar med oss. Vi ser väldigt bleka ut och spelar fast oss gång på gång men håller ändå nollan och perioden slutar 0-0. Precis som innan visar vi hur fantastiskt vårat boxplay är och vi håller undan två gånger. Nu har vi 90.91% vilket är enastående siffror.

Period 3

Vi pratar ihop oss efter andra perioden och kommer ut starka. Melvin Sköldberg gör 2-3 efter 02:37 med passning från William Nilsson och Samuel Bexell. Vilken kämparisats killarna sedan står för. Även om Mariestad vinner skotten med 15-6 står vi emot och visar oerhörd kämparglöd med mycket uppoffrande spel. För att göra det lite spännande får Linus Björklund 2 minuter tripping med 3 minuter kvar av perioden. Vi reder ut den stormen och kunde gjort 4-2 i öppen kasse genom Daniel Lundgren men pucken går stolpe-stople ut.. Klockan slår 60 minuter och vi står som segrare. SKÖNT!

Vi åker hem till Mölndal med 3 oerhört sköna poäng. Den kämparglöd och laganda killarna visar idag är fantastisk att se. En kedja som gör det extra bra är den med den med Käll-Nilsson-Hagert. Gabriel Käll utses även till matchens lirare och som sedan firas med raketen.

Vi ses igen Lördag 5/2 när vi tar emot Nässjö på hemmaplan 14:00.